top of page

Hidrogenul sulfurat (H2S), Amoniacul (NH3) şi alte gaze cu mirosuri puternice pot fi eliminate complet prin dozarea produselor eMB în sistemul de ţevi, înaintea conductelor de presiune şi în staţiile de pompare. Microorganismele din produsele eMB înlătura spaţiul vital al bacteriilor sulfat reducătoare, care sunt responsabile de producerea de H2S, iar H2S nu mai poate apărea.
În comparaţie cu dozarea de oxidanti şi a introducerii directe de oxigen în sistemul de ţevi, Microorganismele eMB stabilesc o membrană permanentă, care persistă şi care poate fi menţinută prin doze foarte mici.

O soluţie economică şi simplă pentru o problema veche.

Avantajele EM pentru Îndepărtarea mirosurilor 

Microorganismele conţinute în produsele Multikraft acţionează eficient în conducte, în staţiile de epurare şi în fosele septice totodată. Acestea împiedică depunerile şi îndepărtează mirosurile neplăcute. Microorganismele care lucrează în staţiile de epurare sunt susţinute, iar germenilor patogeni le este înlăturat spațiul vital.  Variaţiile de afluenţă, care conduc inevitabil la probleme în orice sistem, pot fi echilibrate prin utilizarea Microorganismelor Eficiente (EM) iar mirosurile puternice sau valorile proaste de descărcare pot fi evitate complet în aceste perioade.
Importantă este dozarea regulată aşa cum este descrisă mai jos, iar probleme nici nu vor mai putea apărea.

Recomandări de utilizare 

Îndepărtarea mirosurilor în stațiile de pompare, în țevi și în conducte de presiune

Cantitatea de dozare per  5 m³ flux de apa menajeră pe zi: 


1 l              eMB Aktiv 
  
eMB Aktiv se dozează cu ajutorul unei stații de dozare automată și a unei pompe de dozare sau prin dozare manuală regulată (de cel puțin 3 ori pe săptămână) în stația de pompare sau în conductele de presiune. După un timp (în funcție de lungimea conductei 2-8 săptămani) Microorganismele se vor stabili atât de bine pe membrană acestora, încât mirosurile nu se mai pot produce, iar grăsimea și alte depuneri nu mai pot rămane aderente. 

Îndepărtarea mirosurilor în hale și instalații de prelucrare închise 

1 l eMB Akitv se amestecă cu 100 l apă (1:100) 


Soluția eMB se stropește cu ajutorul unui atomizor sau unei pompe manuale cel puțin o data pe zi timp de 10 minute în incăpere. Optimă este instalarea unei stații de stropire automată, care pulverizează în mod automat de mai multe ori pe zi cantități mici de soluție eMB în incăpere. 

bottom of page