top of page

Avantajele  în Gospodărirea pajiștilor și Însilozare 

 Crearea unui mediu stabil în sol 
 ​ 
 Îmbunătățirea eficienței îngrășămintelor 
 ​ 
 Silozuri de calitate inalta si gustoase, ce cresc pofta de mâncare a animalelor  

În agricultură sunt exploatate toate resursele disponibile și sunt apoi unite intr-un circuit. Datorită versatilității în domeniile de utilizare, tehnologia EM poate fi aplicată în aproape toate etapele de lucru. Solutiile pentru însilozare asigură astfel și în Gospodărirea pajiștilor o calitate înaltă a solului și a silozurilor. 

Prin tratarea silozurilor cu Microorganismele Eficiente, conţinutul de acid lactic creşte cu 50 %, iar stabilitatea aerobă creşte de opt ori.  Acesta a fost rezultatul unei cercetări ştiinţifice a Universităţii de Agrononomie din Wageningen (Olanda). Silozul este astfel mai stabil impotriva post-fermentaţiei.

Recomandări de utilizare 

Soluţia complementară MK-Multisil promovează o fermentaţie optimă a silozurilor de boabe de porumb, iarba si trifoi. Soluţia MK-Multisil conţine ca substanţe active două tulpini de bacterii de acid lactic (Lactobacillus plantarum şi Lactobacillus casei) şi drojdie (Saccharomyces cerevisiae); este heterofermentativ (creează mai multe produse de fermentaţie, cum sunt spre exemplu Propandiolul si propanolul), în comparație cu soluţiile pentru insilozare homofermentative (care doar formeaza acid lactic).

Favorizarea fermentației silozului de porumb, cereale integrale, iarbă și trifoi 

Dozarea pe m3 material de însilozat:

1 L MK-Multisil

 

Aplicare:

 

Materialul de însilozat (porumb, bobe, iarba, trifoi, etc.) se stropeşte uniform cu MK-Multisil

 

Acţiunea soluţiei MK-Multisil asupra silozului:

 

MK-Multisil promoveaza fermentaţia materialului de însilozat. Susţine o formare rapidă de acid lactic şi accelerează în timpul procesului de însilozare reducerea nivelului de pH, astfel încât se atinge mai repede valoare optimă a nivelului de pH. Prin formarea acidului lactic, a acidului acetic si a acidului propionic, cât şi a 1.2-propandiol si 1-propanol, se îmbunătăţeşte stabilitatea aerobă, ceea ce înseamnă o stabilitate ridicată împotriva post-fermentaţiilor.

 

O cercetare ştiinţifică a Universităţii din Wageningen (Olanda) a avut ca rezultat fatul că silozurile tratate cu MK Multisil:

conţin mai mult acid lactic

sunt mai stabile împotriva post-fermentaţiilor

ating mai repede nivel optim de pH 

 

Utilizarea Microorganismelor eficiente pe câmpii şi pajişti creşte calitatea furajului

 

Sănătatea şi fertilitatea solului se îmbunătăţesc

Vitalitatea solului este activată: multe râme populează solul

Prin încălzirea timpurie a solului primăvara, începutul vegetaţiei este mai timpuriu (solurile tratate cu EM sunt cu 3-4° mai calde )

 

Se promovează procesul de creştere a rădăcinilor şi se măreşte diversitatea  plantelor

Pajiştea este mai deasă

Plantele conţin mai multe elemente antioxidante şi substanţe bioactive, cum sunt vitaminele

 

Sănătatea şi fertilitatea solului se îmbunătăţesc

Vitalitatea solului este activată: multe râme populează solul

Prin încălzirea timpurie a solului primăvara, începutul vegetaţiei este mai timpuriu (solurile tratate cu EM sunt cu 3-4° mai calde )

 

bottom of page