top of page

Avantajele  în Gospodărirea pajiÈ™tilor È™i Însilozare 

 Crearea unui mediu stabil în sol 
 â€‹ 
 Îmbunătățirea eficienÈ›ei îngrășămintelor 
 â€‹ 
 Silozuri de calitate inalta si gustoase, ce cresc pofta de mâncare a animalelor  

În agricultură sunt exploatate toate resursele disponibile È™i sunt apoi unite intr-un circuit. Datorită versatilității în domeniile de utilizare, tehnologia EM poate fi aplicată în aproape toate etapele de lucru. Solutiile pentru însilozare asigură astfel È™i în Gospodărirea pajiÈ™tilor o calitate înaltă a solului È™i a silozurilor. 

Prin tratarea silozurilor cu Microorganismele Eficiente, conÅ£inutul de acid lactic creÅŸte cu 50 %, iar stabilitatea aerobă creÅŸte de opt ori.  Acesta a fost rezultatul unei cercetări ÅŸtiinÅ£ifice a Universităţii de Agrononomie din Wageningen (Olanda). Silozul este astfel mai stabil impotriva post-fermentaÅ£iei.

Recomandări de utilizare 

SoluÅ£ia complementară MK-Multisil promovează o fermentaÅ£ie optimă a silozurilor de boabe de porumb, iarba si trifoi. SoluÅ£ia MK-Multisil conÅ£ine ca substanÅ£e active două tulpini de bacterii de acid lactic (Lactobacillus plantarum ÅŸi Lactobacillus casei) ÅŸi drojdie (Saccharomyces cerevisiae); este heterofermentativ (creează mai multe produse de fermentaÅ£ie, cum sunt spre exemplu Propandiolul si propanolul), în comparaÈ›ie cu soluÅ£iile pentru insilozare homofermentative (care doar formeaza acid lactic).

Favorizarea fermentaÈ›iei silozului de porumb, cereale integrale, iarbă È™i trifoi 

​

Dozarea pe m3 material de însilozat:

1 L MK-Multisil

 

Aplicare:

 

Materialul de însilozat (porumb, bobe, iarba, trifoi, etc.) se stropeÅŸte uniform cu MK-Multisil

 

Acţiunea soluţiei MK-Multisil asupra silozului:

 

MK-Multisil promoveaza fermentaÅ£ia materialului de însilozat. SusÅ£ine o formare rapidă de acid lactic ÅŸi accelerează în timpul procesului de însilozare reducerea nivelului de pH, astfel încât se atinge mai repede valoare optimă a nivelului de pH. Prin formarea acidului lactic, a acidului acetic si a acidului propionic, cât ÅŸi a 1.2-propandiol si 1-propanol, se îmbunătăţeÅŸte stabilitatea aerobă, ceea ce înseamnă o stabilitate ridicată împotriva post-fermentaÅ£iilor.

 

O cercetare ÅŸtiinÅ£ifică a Universităţii din Wageningen (Olanda) a avut ca rezultat fatul că silozurile tratate cu MK Multisil:

conţin mai mult acid lactic

​

sunt mai stabile împotriva post-fermentaÅ£iilor

​

ating mai repede nivel optim de pH 

 

Utilizarea Microorganismelor eficiente pe câmpii ÅŸi pajiÅŸti creÅŸte calitatea furajului

 

Sănătatea ÅŸi fertilitatea solului se îmbunătăţesc

​

Vitalitatea solului este activată: multe râme populează solul

​

Prin încălzirea timpurie a solului primăvara, începutul vegetaÅ£iei este mai timpuriu (solurile tratate cu EM sunt cu 3-4° mai calde )

 

Se promovează procesul de creÅŸtere a rădăcinilor ÅŸi se măreÅŸte diversitatea  plantelor

​

Pajiştea este mai deasă

​

Plantele conţin mai multe elemente antioxidante şi substanţe bioactive, cum sunt vitaminele

 

Sănătatea ÅŸi fertilitatea solului se îmbunătăţesc

​

Vitalitatea solului este activată: multe râme populează solul

​

Prin încălzirea timpurie a solului primăvara, începutul vegetaÅ£iei este mai timpuriu (solurile tratate cu EM sunt cu 3-4° mai calde )

 

bottom of page