Avantajele în Gospodărirea pajiÈ™tilor È™i Însilozare
Crearea unui mediu stabil în sol
​
Îmbunătățirea eficienÈ›ei îngrășămintelor
​
Silozuri de calitate inalta si gustoase, ce cresc pofta de mâncare a animalelor
În agricultură sunt exploatate toate resursele disponibile È™i sunt apoi unite intr-un circuit. Datorită versatilității în domeniile de utilizare, tehnologia EM poate fi aplicată în aproape toate etapele de lucru. Solutiile pentru însilozare asigură astfel È™i în Gospodărirea pajiÈ™tilor o calitate înaltă a solului È™i a silozurilor.
Prin tratarea silozurilor cu Microorganismele Eficiente, conţinutul de acid lactic creşte cu 50 %, iar stabilitatea aerobă creşte de opt ori. Acesta a fost rezultatul unei cercetări ştiinţifice a Universităţii de Agrononomie din Wageningen (Olanda). Silozul este astfel mai stabil impotriva post-fermentaţiei.
Recomandări de utilizare
SoluÅ£ia complementară MK-Multisil promovează o fermentaÅ£ie optimă a silozurilor de boabe de porumb, iarba si trifoi. SoluÅ£ia MK-Multisil conÅ£ine ca substanÅ£e active două tulpini de bacterii de acid lactic (Lactobacillus plantarum ÅŸi Lactobacillus casei) ÅŸi drojdie (Saccharomyces cerevisiae); este heterofermentativ (creează mai multe produse de fermentaÅ£ie, cum sunt spre exemplu Propandiolul si propanolul), în comparaÈ›ie cu soluÅ£iile pentru insilozare homofermentative (care doar formeaza acid lactic).
Favorizarea fermentației silozului de porumb, cereale integrale, iarbă și trifoi
​
Dozarea pe m3 material de însilozat:
1 L MK-Multisil
Aplicare:
Materialul de însilozat (porumb, bobe, iarba, trifoi, etc.) se stropeÅŸte uniform cu MK-Multisil
Acţiunea soluţiei MK-Multisil asupra silozului:
MK-Multisil promoveaza fermentaÅ£ia materialului de însilozat. SusÅ£ine o formare rapidă de acid lactic ÅŸi accelerează în timpul procesului de însilozare reducerea nivelului de pH, astfel încât se atinge mai repede valoare optimă a nivelului de pH. Prin formarea acidului lactic, a acidului acetic si a acidului propionic, cât ÅŸi a 1.2-propandiol si 1-propanol, se îmbunătăţeÅŸte stabilitatea aerobă, ceea ce înseamnă o stabilitate ridicată împotriva post-fermentaÅ£iilor.
O cercetare ştiinţifică a Universităţii din Wageningen (Olanda) a avut ca rezultat fatul că silozurile tratate cu MK Multisil:
conţin mai mult acid lactic
​
sunt mai stabile împotriva post-fermentaÅ£iilor
​
ating mai repede nivel optim de pH
Utilizarea Microorganismelor eficiente pe câmpii ÅŸi pajiÅŸti creÅŸte calitatea furajului
Sănătatea ÅŸi fertilitatea solului se îmbunătăţesc
​
Vitalitatea solului este activată: multe râme populează solul
​
Prin încălzirea timpurie a solului primăvara, începutul vegetaÅ£iei este mai timpuriu (solurile tratate cu EM sunt cu 3-4° mai calde )
Se promovează procesul de creştere a rădăcinilor şi se măreşte diversitatea plantelor
​
Pajiştea este mai deasă
​
Plantele conţin mai multe elemente antioxidante şi substanţe bioactive, cum sunt vitaminele
Sănătatea ÅŸi fertilitatea solului se îmbunătăţesc
​
Vitalitatea solului este activată: multe râme populează solul
​
Prin încălzirea timpurie a solului primăvara, începutul vegetaÅ£iei este mai timpuriu (solurile tratate cu EM sunt cu 3-4° mai calde )