top of page

Datorită utilizării produselor Multikraft în stațiile de epurare, mirosurile neplăcute pot fi înlăturate aproape complet iar capacitatea de purificare a stației de epurare se îmbunătățește. Microorganismele Eficiente și micronutrientii susțin microorganismele care lucrează în stația de epurare și îmbunătățesc procesele metabolice a acestora. Rezultatele sunt: mai mult oxigen disponibil, mai puține probleme cu nămolul plutitor sau umflat și suprimarea microorganismelor nedorite (de ex. Bacteriile filamentoase) în stația de epurare. 

  

Așadar, nămolul de epurare poate fi redus, iar mirosul în sistemul de țevi, în stația de epurare sau mau târziu în nămolul de epurare poate fi înlăturat aproape complet. 

Avantajele EM  în Tratarea deșeurilor și a apelor menajere

Recomandări de utilizare 

Microorganismele Eficiente în Stațiile de epurare 

Grăsimi și uleiuri: Problemele care se crează datorită grăsimilor și a uleiurilor în rețeaua de conducte și în stația de epurare, pot fi soluționate cu ajutorul

produselor eMB chiar înainte ca acestea să se producă. Dacă deja se alimentează rețeaua de conducte în stațiile de pompare, depunerea de grăsime poate fi împiedicată iar curățarea conductelor poate fi cu mult ușurată, intervalele între curățări fiind prelungite. Mai mult, prin prezența microorganismelor pozitive, coroziunea, care se poduce prin H2S și alte substanțe corozive, este suprimată complet. 

 

 

Înlăturarea mirosurilor 

Hidrogenul sulfurat (H2S), amoniacul (NH3) și alte gaze de fementare pot fi eliminate complet prin dozarea produselor eMB în rețeaua de conducte, înaintea conductelor de presiune și în stațiile de pompare. Microorganismele din produsele eMB privează bacteriile sulfat-reducătoare, responsabile de producerea de H2S, de mijloacele de viață, astfel hidrogenul sulfurat nu se poate produce. 

În comparație cu dozarea agenților de oxidare și a introducerii directe de oxigen în rețeaua de conducte, Microorganismele eMB dezvoltă o membrană vâscoasă permanentă, ce poate fi menținută prin adăugarea unor cantități  foarte mici. O soluție simplă și care reduce costurile în același timp. 

 

Înlăturarea mirosurilor în stațiile de pompare, conducte, conducte de presiune 

 

Cantitatea de dozare la 5m³ flux de ape menajere pe zi: 

1 L                           eMB-Aktiv 

  

eMB-Aktiv se dozează în stația de pompare sau în conductele de presiune cu ajutorul unei stații de dozare automată și a unei pompe de dozare sau prin dozare manuală în mod regulat (cel puțin de 3 ori pe săptămână). 

 

Info: După un anumit timp (în funcție de lungimea rețelei de conducte, 2-8 săptămâni) Microorganismele Eficientă s-au dezvoltat atât de bine în membrana vâscoasă a rețelei de conducte, încât mirosurile nu se mai poroduc iar grăsimile și alte depuneri sunt eliminate. 

Înlăturarea mirosurilor în hale și în uzine de prelucrare cu circuit închis

Cantitatea de dozare: 


1 L                           eMB-Aktiv 
100 L                      apă 
  

Mod de utilizare: 
Soluția de eMB-Aktiv se pulverizează cu ajutorul unui atomizor sau a unui pulverizator manual 1 dată pe zi timp de 10 minute în încăpere. Ideală este instalarea unui sistem de pulverizare, ce  spreiaza automat mici cantități de soluție eMB-Activ de mai multe ori pe zi în încăpere.

Reducerea nămolului plutitor sau umflat din stațiile de epurare 

 

Prin pulverizarea produselor eMB pe suprafața nămolului plutitor sau umflat, acesta poate fi redus la minim, respectiv chiar înlăturat complet. Microorganismele din produsele eMB sunt pe de o parte capabile să atace în mod direct și să reducă bacteriile filamentoase responsabile pentru apariția nămolului plutitor iar pe de altă parte să le suprime mijloacele de viață. Microorganismele pot să spargă acizii grași cu lanț lung, care reprezintă principala sursă de hrană a bacteriilor filamentoase, în acizi grași cu lanț scurt. Acești acizi grași cu lanț scurt sunt o hrană ușoară pentru organismele ce lucrează în stația de epurare iar nămolul plutitor nu se va mai forma. 
  
Cantitatea de dozare la 2 L soluti de pulverizare per m² suprafața bazinului: 
 
2%                      eMB-Aktiv
1%                       eMB Starter
97%                    apă
 
Mod de utilizare: 
Soluția eMB se pulverizează cel puțin 1 dată pe săptămână pe suprafața nămolului. 
  
Utilizarea pentru un strat plutitor de peste 20 cm: 
Dacă stratul plutitor este mai înalt de 20 cm, soluția eMB se pulverizează zilnic, până devine vizibilă o modificare la suprafață. Se formează vezicule, care cauzează fermentația în stratul plutitor. Când este vizibil un strat subțire și umed, se continuă tratarea normală cu cantitățile indicate mai sus. 

Reducerea nămolului în exces 

 

Pentru nămol în exces solid - ca. 2-3 % conținut solid 
  
Cantitatea de dozare per m³:


1 L                    eMB-Aktiv
0.1 L                 eMB-Starter 
  
Mod de utilizare: 
Se lasă să stea cel puțin 4 săptămâni sau se adaugă în mod continuu. 

Separatoare de grăsimi 

Prin dozarea regulată a produselor eMB în separatorul de grăsimi, grăsimea se va reduce deja în separatorul de grăsimi iat mirosurile urâte vor fi prevenite. Astfel se prelungește în mod considerabil intervalul de golire și se împiedică scurgerea apei încărcată cu grăsime în sistemul de țevi. 
În același timp, țevile din casă se curăță din interior și nu se mai pot înfunda. 
 
 
PRIMUL TRATAMENT 


Cantitatea per capacitate de 100 L: 


0,5 L               eMB-Aktiv
100 g             Bokashi K uscat
0,1 L               eMB-Starter
 
TRATAMENT REGULAT 


Cantitatea de dozare pe zi/per 50 buc. de veselă:


1 L                 eMB-Aktiv
 
Mod de utilizare:  
Produsele se golesc în scurgerea din chiuvetă și se clătesc cu puțină apă. 

 

bottom of page