top of page

Fosele septice şi staţiile de epurare sunt perturbate din cauza cantităţilor de curgere a apelor menajere neregulate sau pentru că apa uzată conţine inhibitori, care influenţează în mod negativ populaţia de microorganisme care lucrează în sistem.


Inhibitorii sunt, printre altele, antibioticele, soluţiile de curăţare chimice, detergenţii de haine şi de vase. În acest caz, o utilizare adiţională de Microorganisme Eficiente va asigura funcţionarea staţiei de epurare şi va reduce costurile de curăţenie.


Utilizarea Soluţiilor de Curăţare eMC în curăţarea apelor menajere poate să pornească repede fosa septică, respectiv staţia de epurare, elimina mirosurile neplăcute şi menţin capacitatea de epurare la un nivel ridicat stabil.

Avantajele EM  în Fose septice, Conducte, Stații epurare

Microorganismele conţinute în produsele Multikraft acţionează eficient în conducte, în staţiile de epurare şi în fosele septice totodată. Acestea împiedică depunerile şi îndepărtează mirosurile neplăcute. Microorganismele care lucrează în staţiile de epurare sunt susţinute, iar germenilor patogeni le este înlăturat spațiul vital.  Variaţiile de afluenţă, care conduc inevitabil la probleme în orice sistem, pot fi echilibrate prin utilizarea Microorganismelor Eficiente (EM) iar mirosurile puternice sau valorile proaste de descărcare pot fi evitate complet în aceste perioade.
Importantă este dozarea regulată aşa cum este descrisă mai jos, iar probleme nici nu vor mai putea apărea.

Recomandări de utilizare 

EM în conducte 

 

Cantitatea de dozare:


10 ml                  eMC  Soluție de curățat eMC Citrus, Soluție de curățat eMC Kraft sau eMB-Aktiv
1 L                       Apă
 
Modul de utilizare:

Amestecul se golește în scurgere și se lasă să acționeze peste noapte, pentru că este necesar ca scurgerea să nu fie clătită pentru un timp mai lung. Astfel conductele răman curate pentru mai mult timp și nu mai apar înfundările - decât foarte rar. 

 

Informații: Soluțiile de curătare probiotice eMC, printre care eMB-Aktiv, nu impovărează mediul inconjurător și pot fi golite în orice scurgere din gospodărie. Prin introducerea Ceramicii EM în conducte, apa din gospodărie este revitalizată suplimentar. 

Fose septice și ministatii de epurare 

 

PRIMUL TRATAMENT


Cantitatea de dozare per m³ de capacitate a fosei septice sau a ministatiei de epurare:
(la pornirea/repornirea sistemului):


1 L                 eMB-Aktiv
200 ml         eMB-Starter
100 g            Bio-Bokashi K uscat
                      
TRATAMENT ÎN CONTINUARE


Dozarea per m³ de apă uzată produsă:


400 ml         eMB-Aktiv sau
250 ml         eMB-Aktiv per persoană şi săptămâna

 

Informaţie: În caz de suprasolicitare este recomandată utilizarea suplimentar a 100 ml eMB-Starter per persoană şi săptămâna.

bottom of page